Pengikut mogok lapar

Thursday, July 30, 2009

Hai, Saya Kabir Bhatia

Kabir Bhatia is an Indian director from india who moved to Malaysia during the Antah UTV days and fell in love with Malaysia (or maybe the possibility of work here was higher, heehee...), got married here and never went back.


Terbaca seperenggan ayat dalam blog Akak Maine,
Kemahiran aku ialah membuat first impressions dengan menggunakan teknik bayangan,
Jadi aku bayangkan rupa Kabir Bhatia,

























Penuh dengan keyakinan dan kemaraan
.


Ehh, korang pernah dengar tak nama Kabir Bhatia nih? Sebab aku dah mula jatuh cinta dengan beberapa filem arahannya. Walaupun aku tak penah tengok rupanya, tapi drama arahannya sudah aku ketagih. Sinematografi yang terbaik pnah aku tengok dalam tv dan tak pernah lagi jumpa yang diluar tv punya.

disebabkan aku nak jugak tahu siapa dia yang bernama Kabir Bhatia, akhirnya aku search di kotak search.


search and searching... and i've found it!! Siap sekali biodata tuh;



Kabir Bhatia
Full Name : Mohd Kabir Bhatia Bin Abdullah
Place of birth:
New Delhi
Race : Indian
Language : English, Malay
Carrier : Director, Editor, Film, Editor, Video, Producer Feature, Producer, TV, Writer




Walaupun rupa kau tak seperti yang aku sangkakan, tapi aku tetap kagumi kau.. Kabir, adeyy yeshh karenggia Wourkaaya..


Ehhh, aduhh.. lupa plak nak bagitawu,
ini salah satu drama arahan beliau yang tengah naik rating;

Secebis Episod Nur Kasih,





Nak tengok lagi? pandai-pandai la search kat youtube.

8 comments:

seniorita yaya da' bee said...

kia huwa? lala~

leE said...

u noe wht.
he's totally brilliant!
jln crite nur kasih mmg besh..
first time ku tgk citer mlayu yg bkualiti.

Brukkk! kenyang. said...

lee;haa tula, tapi cam rugi jugak tak ramai yang berbakat cam kabir, walaupun dye totally from indian.. org kite pon ptot blaja cam dye lah, ;]

yaya; kiaa huaa del tull pagal heyy~ haha

Brukkk! kenyang. said...

lee;haa tula, tapi cam rugi jugak tak ramai yang berbakat cam kabir, walaupun dye totally from indian.. org kite pon ptot blaja cam dye lah, ;]

yaya; kiaa huaa del tull pagal heyy~ haha

seniorita yaya da' bee said...

pagal nehi hey. pyar kar te hoo :)

::smaku:: said...

tgk la cite Setem. kabir bhatia director. ok gak. ko ske la kot..ade idola ko afdlin shauki tuhh

Brukkk! kenyang. said...

haa, itulah..
rugi sape yang tak tgk setem, ahaha

kabir hebi nehi, del tumm kia Afdlin Shauki.. =]

geminiposh said...

i love this series sgt3!!! the bez drama kot..huhu