Pengikut mogok lapar

Sunday, July 26, 2009

Jasamu dikenang


Honda Cup 50, Kepunyaan Atok.


Kalau korang pergi kelas naik Bus, atau mak hantar, aku ngan Pali gune motor nih pegi skola..


Weyh, Hang pegi skolah tak hari nih?
Pegi lahh, klaw aku tak pegi camna hang nak pegi skolah kan..


Rindu betul ayat nih.
Kalau orang pergi sekolah pukul 7.oo a.m,
Aku dengan Pali mesti pegi skola pukul 8.00a.m..

Yela, pegi skolah awal-awal buat hape, kene spotcheck, cek rambut, cek stokin, cek tie, berbaris panjang2..Sampai sekarang aku tak nampak ape kene mengene dengan kerjaya seorang Engineer.. sebab bile aku nampak Apek pakai safety helmet puteh, naik mtor buruk, pakai baju pagoda boleh jer jadi Engineer...

Dan datang lambat memang banyak risiko, kene pandai blakon macam aku.. buat muke cam kalut2 mengah2, mate kerut2, kesat2 peluh..kalau cikgu disiplin nampak pun mesti dia ingat "Huhh, dia nih walaupun dah lambat tapi tetap nak pegi skola, rajin betul..takpe aku maafkan.."

Pakguard pon satu hal,
asal aku datang lambat, "Dik, tuleh name kat buku nih, lepas tu sain" sambil makan karipap sebagai breakfast pagi,bace surat khabar..

memang tiap2 hari la name aku bertukar jadi, mohd kamil, azmi yahya, idris yaakob dan macam-macam lagi..

tapi sayangye motor nih, makin hari makin tua..
aku plak takde mase nak repair atau pun modify jadi laju sket ke.. kesian jugakk..

banyak dah jase motor ni kat aku..

tapi takpe, nanti bile aku dah keje nanti, aku modify motor nih kasi boleh letak dalam Muzium punya.. ;)

9 comments:

seniorita yaya da' bee said...

hahaha dak teknik mmg mcmni. ahaha :P aku paham :P

Kenzo said...

ape yg ko paham nihh, haa
sah2 kutuk aku!

-brandon apiz- said...

ceh.
klu pi klas deret nk wat kalut.
smpi ak xdan bfast!
haha

seniorita yaya da' bee said...

aku paham lah bhai, aku dulu un dak teknik gak. bab nipu pak guard ni. ahahaa ;P
skang pun masih dilakukan. ahaha

Kenzo said...

yaya; hahaha, kesian laa pakguard tu..ish2..asek kne klentong je..haha

apiz; ecece, dulu bleh la lambat2..haha skrg kn dah jadi hehem2, so kne la tunjuk sket smangat mau ada..lalala~

Qiel Disaster ! said...

haha.
mengimbau kenangan skola.
aku tau ang rndu sume tuh.
:D

Kenzo said...

mmg mmg sgt laa ohh, Qilala~ ahah

leE said...

weyh..okei la tuhh...pi skula nek moto...
ku pegi skula nek wheelbarrow jek..
ahaa xD

Brukkk! kenyang. said...

wahh, fakta yang mnarik,
tapi wheelbarrow tu ape?

sjenis burung?