Pengikut mogok lapar

Friday, August 7, 2009

Sahabat Baru

Sorry sebab agak lama dah tak post entri.
Sejak kebelakangan nih fikiran aku bercelaru sangat, aku rase macam serba salah, mungkin sebab ni aku tak post entri..


"eh btol ke nih? macam salah je? yeke ni? takkan la?"


Dulu masa aku disemester 1 dan 2, aku rapat dengan Si Hitam.. Semua soalan ilmu hisab terjawab. Tanpa memerlukan otak aku untuk berfikir dengan lebih teliti.. Si Hitam memang banyak membantu aku..

Tapi sekarang Si Hitam dah hilang..
Kalau dia takda, rasanya tak jadi kerja aku satu hari tuh... Semua macam tak kena..


Macam makan nasi bujang takde kuah,
Macam makan bihun sup takde sambal,
Macam makan karipap inti tak sedap,
Macam minum air teh tapi ade semut,
Macam minum nescafe susu ceroii,


semua serba salah jadinya..

Aku cuba berbaik-baik dengan Kawan Baru.. Si Silver..
Aku ingat ada dia, semua soalan akan terjawab, semua misteri terungkai, semua impian jadi kenyataan..Macam aku dan Si Hitam dulu..

Tetapi tidak, Si Silver lebih merumitkan, lebih terperinci, lebih susah..
Sebab aku sampai sekarang masih gagap nak tahu kuasa berapa untuk symbol-symbol yang selalu keluar dalam soalan perkiraan aku..

"Mega, tera, pico, nano, deci, centi, kuasa brape tu?"

Kalau ada Si Hitam, dia ada semua symbol yang telah tersedia.. M untuk Mega, t untuk tera, p untuk pico, n untuk nano, d untuk deci, dan c untuk centi..


Sekarang aku kene hafal balik semua symbol-symbol tak guna neh... Waduhh..
Manual Instruction pun tak boleh diharap.. mata aku dah macam keluarkan sinaran infra red, sebab nak cari mungkin ade jalan singkat untuk memudahkan aku, dan tayah hafal symbol ini.. Tapi sampai sekarang tak jumpe.





Memang wujud ke symbol-symbol tu dalam calculator ni? ke ia hanya satu dongeng?

8 comments:

awan khayalan said...

susah betol nak tafsir ayat kau..
mksdnye kau tukar calculator baru la kan?
hahaha!
betul kan?-__-

shifa said...

haha susah nak paham post ini. tolong translet sikit ? :P

And you, i need ur komen about myproblem..

Brukkk! kenyang. said...

haa, hanya yang tertentu je mampu paham. ;]

baNANA;) said...

mamat ni pelik la.sakit otak aku nk pike ape yg cube disampai kan.haha
but i lyke u

mimie hamiza said...

waahh..sme cm kisahku..
ku pnh mgalami naseb yg sme cm kamu gare2 ttigl c itam dlm van sek..
last2 tpkse bli c silver utk gantikn c itam yg ilg 2..
ppe pn blja la mmahami c silver 2 ea..
tkt t die mjuk dgn kamu trs die xnk bkhidmat utk kamu..
ngee..
=p

Kenzo said...

hahah, baik2, agak susah nk jinakkan dye,

si silver ni nakal betol, selamat aku bele hamster, =]

leE said...

kalkulator tu memang susah nk pham...
payah kowt..kne bce manual dye lueee..
ak pn tak terror lagi gune calculator tu..
btw,sme arh calculator tuh..kah3

m i n ae said...

ehh macam kenal je kalkulator tuh,
waaa i punye lahh.
ehhe curik !