Pengikut mogok lapar

Sunday, July 11, 2010

Hai saya kaki bola.

Betul cakap Fariz,
aku dan mungkin kamu pun tak berapa suka kalau ada perempuan yang tak tahu pasal bola, buat-buat tahu pasal bola bila World Cup tiba. Post dekat Facebook macam-macam.

Dan malam tu, Portugal lawan Belanda.
Ada 2 orang berbaju pink makan sebelah meja dengan selamba cakap, " Yang baju oren tu kuat lah! yang baju hijau tu tak kuat langsung. "

Cakap kuat-kuat bagi semua orang dengar,
mamak kedai makan pun dah pandang semacam. Aku pandang tempat lain, buat-buat baca message. Kadang-kadang aku boleh malu dengan diri sendiri walaupun orang lain yang patut malu.

Dan tiba-tiba salah sorang berbaju pink tu cakap:



"Eh, sape tengah main ni eh? Belanda lawan Holland ke?"



Aku tunduk tersenyum, cucuk-cucuk straw dalam gelas.

6 comments:

. mimie . said...

HAHA! len kali xtaw ppe tgk n duk diam2 suda..

suara 2 kasi plhn ckit pasai suara pmpn 2 kn aurat..hee c(:

Kenzo said...

betul2..lagi elok duduk rumah lipat kain dan tgk tv1..hahah

elinzzainal said...

Haha nice one!

kenzo said...

ahaha, thanks! ;]

farra said...

HAHAHA ehh sumpah bunguk macam keling :p

kenzo said...

hahaha,
eleh kau pun sama kot..;p