Pengikut mogok lapar

Wednesday, February 2, 2011

Selamatkan lah bumi Mesir. amin

Khas untuk FH yang mengingatkan aku kembali ke jalan yang benar.
Memang dasyat dengan apa yang berlaku di Mesir sekarang ni, yang aku dengar seramai 11,000 rakyat malaysia di Mesir.

Rusuhan berlaku seluruh negara dan Mesir di isytihar darurat.
Bukan setakat darurat yang boleh halalkan makan Ba Alip Ba Ya sahaja, darurat disana lebih teruk lagi dari apa yang kita faham.

Cuba bayangkan, kedai makan semua ditutup, internet dan line talifon. Aku tahu ramai tak dapat rasa sebab bukan kita yang ada di Mesir sekarang, tapi bayangkan lah 24jam selama 3minggu tak boleh online Facebook? Haa.. Merana kan?

dan tadi,
aku cuba cari kawan-kawan yang aku tahu mereka sedang belajar di Mesir. Risau jugak dan harap mereka semua selamat.

setelah search friend Who's on Facebook,
baru aku ingat. Senior sekolah lama dulu, satu-satunya kawan aku yang ada di Mesir sekarang.



Sorry la baru nak add.
dulu masa di asrama, dia jahat, suka gelak dan kutuk orang kuat-kuat, hasut junior masuk kumpulan Grunge, suka buli budak gemok, dan lain-lain.

Tapi sekarang,
berkat tunjuk ajar cikgu, ibubapa dan kawan. Dia dah berubah, jadi anak yang baik, suara pun perlahan je time cakap dengan aku. Tak kutuk orang sangat dah kot, siap jemput aku pergi kenduri doa selamat dia lagi.


Harap-harap anda disana selamat dunia dan akhirat. Amin.

3 comments:

FH said...

erk hehe..

mudahmudahan semua nya selamat. amin~

wahh, dulu tak matang. sekarang mesti la da matang en. hehe tapi bole ke die nak approve? kate sane takde internet?

syahira abdullah said...

amin...~
hope semua akn slamat. tgok gak berite... macam2 skrang berlaku...

kenzo said...

FH: aku dah terkejut pun tadi, baru semalam dia Approve. hahah, dah pulih kot internet.

syahira: amin2, insyallah semua selamat..hee