Pengikut mogok lapar

Thursday, April 9, 2009

Aku, Si Piah.



Al-kisah kebelakangan nih badanku asik-asik sakit je. Aku pon xpasti kenape boleh jadi camnih. Nak cakap salah makan.. haih xmungkin, dah 2 tahun lebih aku makan makanan berkhasiat. Friskies ngan Whiskas memang sedap. Walaupun kadang-kadang terpakse makan Biskut timbang Kedai Raju,, Bile lapar semua macam sedap.

Mungkin aku trauma, Kejadian minggu lepas sangat menakutkan. Trauma akibat dibelasah oleh musuhku, siape lagi kalau bukan Jibaun. Dengar name tu pon dah bagi aku takut. Tapi selalunye Jibaun nih kalau buli aku sekejap-sekejap jeh.. xdela pulak macam Sminggu lepas,,
punye lame die bantai aku, pehal ntah.. period keh? yg aku macam biasela.. pandai lari jek.
Nak defend memang xreti.. Al-maklumlah.. Kucing Rumah.. Asal lepas mkn mesti tido.

Mungkin jugak Usia aku yang makin hari makin Tua. Petanda pon dah banyak,, Uban, Rabun, Lapar, dah bosan nak main lari-lari, sakit perot memanjang dan macam-macam lagi lah.
Masa aku pon dah nak sampai agaknye...tapi Kucing 9 nyawe kn? mintak-mintak la betul 9.. Teringat balik adik bradik, kawan dan member aku dulu yang ramai. Ibuku Comot pon dah menghilang,, lame dah xnampak, kawin lari agaknye. Bapaku Kuning kene buang dengan tuanku, berak merate sangat. Kesian die. Si Tapai sesat, Si Goyang mati, parkinson sejak kecil. Si Puteh pon mati dilenyek kereta. Aduhai..

Rasenye aku tak berape kesah sangat, lagipon kucing mati tak masuk mane-mane. Cume nanti mesti aku rindu sangat dekat tuan yang jage aku, tido sekali, mandikan aku mase kecik2, bagi makan sampai lah besar dan malas, suke ikat aku dengan reben loceng.. ingat aku pondan ke ape, main lari2, same2 lepak kat tangge, main gigit2, makan kek same2 dan macam2 lagi.. Rasenye memori ni yang tak akan aku lupe selamenye, Terima Kasih ye tuan. =]

5 comments:

::smaku:: said...

bawak piah p klinik la!

KenzoSenzo said...

kadang-kadang kite tak boleh melawan takdir. terime hakikat.

hasyimah binti ismail said...

kesiannn...

e f a said...

nak piah..
haha..

Kenzo said...

taleh! taleh! haha