Pengikut mogok lapar

Wednesday, April 22, 2009

Email dari ayah

Semasa aku 'buzy' membuat 'registration' subjek untuk semester depan, aku juga telah mengUpdate email yang lama tak dibuka. Selalu juga ayah aku kirimkan email berbentuk pengajaran dan nasihat. Tapi kali ini aku telah dapat Email berantai yang agak pelik dikirim oleh ayah aku;


"Full Bar Coverage Handphone ataupun telefon bimbit secanggih mana pun tidak berguna sekiranya coverage tak ada kan . Di dalam lif dan basement tempat parking kereta merupakan antara kawasan 'pantang' bagi handphone (hp).

Ini kerana di tempat-tempat tersebut coverage hp amat rendah sehingga 1 bar dan kadang-kadang tiada langsung! Bayangkan sekiranya anda berada dalam situasi yang yang cemas dan amat memerlukan pertolongan. Tetapi hp mahal anda itu tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan cemerlang. Tentu anda mempunyai sebab munasabah untuk berasa kecewa dan menyesal bukan??? Ini satu informasi untuk anda dan sesiapa sahaja yang menggunakan hp 1G, 2G ataupun 3G.

Dengan menggunakan wang kertas RM2 sahaja anda boleh mendapatkan full bar untuk hp walaupun di mana sahaja anda berada. Ini kerana wang kertas RM2 mempunyai satu elemen untuk 'boost up' coverage hp anda. Mungkin anda berasa sedikit hairan. Tetapi percayalah ini merupakan satu kenyataan yang tidak boleh dinafikan!!! Kaedah ini sesuai untuk semua pengguna 013, 016, 019, 012, 017 dan sebagainya.

Caranya ( Perhatian ila baca dan ikuti langkah-langkah ini dengan teliti) : Langkah 1 : Off atau matikan hp anda. Langkah 2 : Lipatkan wang kertas RM2 menjadi sama saiz dengan bateri hp an da. Kemudian selitkan duit yang telah dilipat tadi bersama bateri hp anda. Langkah 3 : On atau hidupkankan semula hp. Periksa bar pada hp anda. Semasa hp anda on, pastikan kod 'ID. 10T' tertera pada skrin hp anda.

Sekiranya kod 'ID. 10T ' tertera di skrin, hp anda tidak akan mengalami masalah coverage lagi! *Sila ambil perhatian; Sekiranya kod 'ID.10T' tidak tertera pada skrin, sila periksa sebuah satelit yang besar di belakang wang kertas RM2 tersebut. Pastikan sama ada satelit tersebut berfungsi dengan baik atau tidak.



Sekiranya masih tidak berjaya, sila ketuk-ketuk sikit hp anda dengan duit RM2 tu sekali. Sila periksa samada tengkolok Agong jatuh ataupun tidak. Kedudukan tengkolok yang tidak stabil mungkin penyebab mengapa kod 'ID.10T' tidak muncul di skrin hp anda. Kalau masih tidak berjaya hentakkan hp di dahi anda 10 kali. Mungkin kod 'ID.10T' dah bertukar menjadi 'IDIOT' ! Sape tahu yer tak??
MUAH HA HA HA HA HA HA!!!!!!"

Mungkin dia Ter 'Send' email ni. Tapi yang aku tahu, dia tetap ayah aku. =]

3 comments: