Pengikut mogok lapar

Thursday, June 18, 2009

My Only Wish


Kalau aku diberikan satu hajat, aku mahu jadi budak kecil selamanya.





Budak kecik tak perlu CGPA 3.50 dan keatas,

Budak kecik tak perlu mencari cinta sejati,

Budak kecik tak perlu buat assignment,

Budak kecik tak perlu baju lawa-lawa,

Budak kecik tak perlu handphone mahal,

Budak kecik tak tahu akan hakikat dunia sebenar,


Budak kecik hidup semuanya indah, jatuh dan luka bukan masalah sebab mak akan tolong ubatkan.. Walaupun berdarah, luka tu dah tak rase pon sakit sebab mak dah tiupkan... Tapi sekarang, bila dah besar, kita hidup sendirian. Jatuh bangun sendiri dan tak ade lagi tempat nak mengadu.. Dan kita semakin keseorangan..

Tapi, cuti semester 2bulan nih, banyak bagi aku masa untuk menjadi 'budak kecik' kembali.




Tengok Spongebob, Cat Dog, Wonderpets, dan Dora Explorer dengan abang.

Main kapal-kapal dalam longkang belakang rumah dengan adik,

Makan masakan mak (walaupun kdg2 sardin je) dan tidur secukupnya.

Luang masa dengan adik beradik, mak ayah, atuk dan nenek.

Ketuk-ketuk kucing tersayang,

Bela semut di pasu bunga,


dan yang paling berharga sekali teringat kembali zaman menjadi Budak Kecik.

8 comments:

e f a said...

maw jd kecik blik gak..
haha..

Kenzo said...

jum2, msuk tadika! ;D

e f a said...

msok tadika kemas ah weyh..
hehe..

ashmiracute said...

yea..bila igt² balik..budak kecik laa yg paling xda masalah..

Kenzo said...

itulahh, heheh...jadi bebudak mmg lots of fun lah, rindu betol.. huu

baNANA;) said...

alahai bdk tu
comel gle
dpt lempang skali ckop la

Kenzo said...

bahaha, yellow belt okayhh!
lempang lah kalau brani, ahaha

leE said...

hahaha...
boleh plak cm tuh..haha
btw,dak tu cute glewww!!!.
ne ko dpt pic tuhh...hiehh..rse nk cubet2 je pipi dyee...
hahah...cungguh2 cumeeyy!