Pengikut mogok lapar

Sunday, July 19, 2009

Hari Sabtu Semalam.

Okeh, semalam hari Sabtu..
dan sepatutnya weekend merupakan hari untuk Enjoy bagi seorang pelajar.

Tapi aku tak, dan rasanya semua pelajar pon tak rase yang Hari Sabtu semalam, Hari Enjoy..
Nih semua sebab Ptptn,

Apek, Kechik, Hafiz dan yang lain-lain makin hari makin serabut..
nih sebab duit Ptptn tak masuk lagi..

ATM Bank Islam dekat dalam kampus pon sunyi,
takde lagi barisan macam ketapi..


Walaupun aku tak buat pinjaman, ini tak bermakna aku rasa Hari Sabtu hari untuk Enjoy.. Sebab rasanye, memang hari-hari Weekend aku tak Enjoy.. Dan Sabtu semalam, Hari Paling tak Enjoy untuk aku, sebab tu aku cuba jugak memenuhkan aktiviti harian dengan padat, macam-macam aku lakukan pada hari sabtu semalam;


Bangun Tidur,
Buang Masa,
Tengok Tv,
Makan,
Tidur,


Jangan tertipu dengan barisan perkataan nih, sebab dengan 5 perkara nih sudah memadai, Hari Sabtu aku boleh jadi PADAT..

Ye..sangat PADAT.

Ehh, lupe nak bagitau, yang memadatkan hari aku nih disebabkan pada aktiviti kedua, Buang Masa..banyak cara untuk aku buang masa, mandi, termenung, masak air dan macam-macam lagi..dan yang nak aku cerita nih..sebab Sabtu Semalam aku berbuang masa dengan bermain Gitar kepunyaan Apek..

Aku pemain Gitar yang amatur, so memang aku tak tawu langsung ape jenis gitar, kod, jenis plucking dan macam2 lagi.. tapi yang penting aku dah belajar lagu MCR, DEWA dan MUSE.. memang susah, aku belajar pon lambat sangat...tu pon dengan bantuan software Guitar Pro..

minggu nih Apek pergi tengok bola, Malaysia vs Man United..

so, aku kene jage Guitar dia.. sesambil tu bleh jugak praktis lagu terbaru, ATWA..

Tapi memang betul cakap aku... Aku pemain Gitar yang amatur..Jadi aku memang tak reti nak Tune tali gitar, jadi aku buat-buat tawu yang tunning aku nih mungkin betul.. aku pulas-pulas bende yang boleh dipulas dekat kepala Gitar..(taktau nama dia)

Aku pulas dan pulas lagi,
Dan langsung.. Tali gitar terputus, time tu jugakla nak putus...



Tali nombor 2

Aku tergelak sorang-sorang sebab tali tu putus punnn dah memakan masa 10-20 minit.. memang sangat sesuai untuk membuang masa..

dan cuba untuk menyambungkan balik tali tu dah menghabiskan masa 10minit...

dan berfikir untuk mencari alternatif lain dah menghabiskan 5minit..


Masih tak berjaya,
Last-last aku rase.. aku kene tunggu jela Apek balik, dan selesaikan masalah nih..hahah
tapi sebelum tu baik aku ganti dengan wayar lain,



Tali wayar charger laptop.


Harap-harap diaorang tak perasan.

5 comments:

-brandon apiz- said...

hg durjana!
tadak2..gnti baru weh..
wargh..baru tggal kjap da lingkup..nsib baek laptop ak okei..
gnti yg ori ya..haha

Kenzo said...

alah tali gitar ja punn..
tujuh kupang jaa, sebelah kedai mamak tu pon adalaa.. lalala~

leE said...

laa ddii daa..memang pandai..
hahah..tali charger laptop x bley blah btul..haha

Qiel Disaster ! said...

haha.
lwak ah ang ney eman.
ang ptik guitar or ang gesek guitar :DD
dh laa gnti ngan wayar charge lptop.
tade bnyi laa if gne wyar charge lptop.
hakhak.

Kenzo said...

ahaha, mne aku tawu ohhh~