Pengikut mogok lapar

Friday, May 7, 2010

Apabila Drogba dan Cendana bersatu.


"Apabila Kalou bertandang, Anelka menyerang dan Drogba menendang, pasti semuanya menang."



Eh sudah-sudah, lupakan sejarah lama. Kita mula buku baru, semangat dan harapan baru. Bukan aku tak mahu ingat sejarah lama, kadang-kadang memang perlu untuk lupakan semuanya dan mulakan semula. Barulah mencabar dan pengajaran datang semua. Minta maaf kepada yang terasa.


Tidak lupa juga kepada cerita baru yang membuatkan aku seakan "Love at the first sight" kembali. Aku tak tahu pun hujung pangkal cerita, tapi aku macam suka kepada heroinnya. Marilah sama-sama melihat:






Tapi sayang,
Adat dunia yang dulu kini dan selamanya. Aku, kau dan sesiapa pun harap boleh jadi Patung bila masalah tiba. Kaku dan pasif untuk selamanya. Semua itu takkan terjadi, sebab nanti tak happening la dunia macam ni.


Tapi aku tahu,
Kau Drogba menyerang tanpa putus asa.
Kau Cendana menunggu hingga tiba masa.
Masing-masing ada matlamat yang sama, mencari kebahagiaan manusia.

Tapi aku tak tahu,
Kau Drogba nak jadi ke macam Cendana? Menunggu tak kira masa?
Kau Cendana nak jadi ke macam Drogba? Menyerang tak tentu hala?
Memang payah memikirkan kemahuan yang berbeza. Fikirkan orang lain.


Kau mahukan Gol & Penalti dan Kau pula mencari Cinta Sejati.

6 comments:

farra said...

HAHAHA

chelsea tamak haloba smpai 8goals

gila ke apa

tapi, drogba nampk kacak bila berjaya

peewit~

;)

kenzo said...

ahaha,
Drogba mmg kacak bila menendang..haha,
btw,
itulah Chelsea. ;]

Qiela said...

haha . LJ na ltak mane ? :P

kenzo said...

adehhh,
alaa..ni yang susah nk pilih ohh..ahaha, jgnla libatkan LJ..;P

-brandon apiz- said...

ohh..okay.
naseb baek tak kcu Lisa ;)

kenzo said...

hahaha,
deret lisa hang ja, ;D
Lj lagi cun tahu..lalala~