Pengikut mogok lapar

Wednesday, January 12, 2011

11.1.11

Setelah sehari Beg Sekolah aku kene curi,
beli kertas A4, pen, pensel, pemadam dan pembaris pun dah banyak gunakan duit. Dalam RM20.00 jugaklah kene keluar, mahal betul. Dulu pemadam 20sen je, sekarang entah kenapa aku beli yang RM1.20 tu.

tiba-tiba sambil mengadu domba dekat kekasih malam tu,
terus datang idea untuk jimat cermat. Bangun pagi, lepas makan nasi lemak, terus lepaskan geram dekat seluar jeans saiz 38.




Dapper



Hehe,
sumpah bukan aku punya seluar saiz 38. Aku fit okay, mak yang bagi seguni seluar jeans suruh sedekah dekat kawan. Tinggal 38, 37, 31, dan 30 kot. Tak banyak yang muat sebab setengah tu kurus sangat, setengah terlebih berat.

Si Safwan taktau la saiz berapa,
tanya saiz hari tu malu-malu nak bagitau. Ingat aku nak ejek ke apa. =.="

dan hari ni,
rekod telah dicipta. Tengah hari tak tidur semata-mata nak siapkan ini:



Tadaaaa!



Pensel Box !!



Selalunya mak sahaja yang suka menjahit.
tapi kalau dah demam, sakit tekak, dan pening terjadi dalam sehari,
keajaiban pun berlaku.

13 comments:

Cik Wahida Jumaat said...

stylo..buat kt ak satu!

Kenzo said...

ahah,
ini terjadi pun dah satu keajaiban taudak..:P

ambil saya punyalah,
tapi tunggu lepas Degree boleh? :D

p/s: eh mana blog?

FH said...

waahh. kreatif~ :)

Nana said...

HAHA. Comel jeh wt pencil box sendiri. Leh lh meniaga kraf tangan pas nie. Heee :P

Cik Wahida Jumaat said...

blog ak dh delete...

kaori-chan said...

eman , terer laa ang . wat kt aku 1 . hehe ;)

Cik Wahida Jumaat said...

lupa nk jawab soalan hg...
lepas degree??mak ai..lama lagi tuh.....
tggu ak rajin laa.boleh uji bakat ak jg ni..entah2 cantik dr hg punya.
:)

Kenzo said...

FH: Lukisan anda lagi kreatif tahu, saya kagum..;)

Nana: ahah, kalau payah sgt study boleh jgkla bukak bisnes jual Air Tebu. :D

Kenzo said...

wawa: wahh kenape delete? haih, ala tak best la xdpt tuleh menulih lagi..
xkn sbb chelsea kot, relaks.. ;D

try la buat satu,
bukan susah pongg..haha


qiela: alaa kalau sponsor mesin jait boleh la..haha, ni buat gune tangan penat betul..:P

Cik Wahida Jumaat said...

bukan sbb chelsea laa.cume malas nk menulis.so sementara ni off kn dulu blog ak dari berabuk2...hehe
bace2 blog org je...

kenzo said...

ahah,
hee..okla tu tapi jgnla delete eh..;)

chaiyok chaiyok! :D

Cik Wahida Jumaat said...

nanti ada laa balik blog tu kot..huhu

sha :) said...

smart seyyh =O