Pengikut mogok lapar

Friday, January 14, 2011

"Bonus" Tuhan

Eheh.
tengok Si Hafiz bela Cicak Gecko atas meja aku, rasa macam tiba-tiba nak bela benda jugak. Semester ni macam banyak masa free kan jadi boleh la aku jaga dengan teliti.

dan selepas tangok cerita DMC (Detroit Metal City), rasa macam comel je dia bela kaktus kecik dekat atas meja. Best betul kalau ada satu:






Tapi aku juga sukakan kucing,
kalau bela kucing pun okay jugak. Cuma jarang dapat kucing macam Kamal, dia tak suka makan sangat. Selalu jumpa pun masa nak naik tangga apartmen.

Kamal faham kalau kita suruh dia ikut naik tangga,
mesti dia follow sampai depan pintu rumah, lepas tu tutup. Tapi Kamal sudah 5 bulan tak nampak, kinda miss her.

Dan petang semalam,
rasa macam dapat "Bonus" daripada Tuhan.



Kamaruddin & Kaktus




Selesa betul.



Kalau aku angkat pasu ni senyap-senyap bawak balik rumah dan letak atas meja mesti takde orang perasan. Nasib baik la anak dia baru balik mengaji.



Pelik-pelik lah hobi ni.

6 comments:

aleen aiden said...

erk,mcm heran cket.kucing yg da lame xnampak 2 namenye kamal eyh?patu die gegel eyh?ade jugak kucing gegel name kamal ek.hu3

kenzo said...

oh,
saya terbagi nama dia kamal dahulu sebelum tahu yg dia adalah gadis.


hahaha

Fari said...

haha, xsakit ke badan dia tidu atas kaktus duri2 tuh? belilahhh kucing parsi satu. comel yawwwww :D

aleen aiden said...

ha3.patu knape xletak kamal'lia je?hu3 :P

Cik Wahida Jumaat said...

kamal- her??
derrrr..comey betui nama hg bagi..

romate ak bela kure2.dari kecik skrg ni dah besau..kne beli akuarium baru..

btw, comey kucing tu and kaktus tuuuuuu

Kenzo said...

fari: entahlah macam tak sakit je, dah kejut 2-3 kali pn takmau bangun. haha, kucig parsi comel! tapi mahal lahh..hee


aleen: wah, kamalia ehh..haha, macam lagu plak..ala tapi dia macam tomboy sket, tu sesuai panggil kamal. :)


wawa: kura-kura bela sampai besar eh? aku ingat lagi abang aku lepas kura-kura dekat padang. =.=" konon itu tempat asal mereka. haih