Pengikut mogok lapar

Sunday, June 21, 2009

Hati Terluka

Pointer untuk semester 2 dah keluar,
Aku dah study sungguh2, siang malam, pagi petang,
Tapi masih lagi tak dapat Deanlist, Aku agak kecewa dan Hatiku juga berkecai sebab lagi 0.04 je lagi nak dapat Deanlist.

Sangat Kecewa macam budak nih;



Hatiku sebijik macam budak ni, aku sangat faham perasaan dia. Bila apa yang kita usaha, cuba sedaya upaya, tapi hasilnya tetap kita tak dapat.

Haihh,, 0.04...0.04

dan aku ckp la kat Ahli Keluarga tentang result aku dan diaorg respon;


-Adik lelaki
"Hahah, padan muka hang.. Tula nampaknya, tidak kesampaiann..haha"

-Mak
Mak aku mampu ketawa je.

-Akak
"Aku ingat 0.04 tu markah hang. Kalau camtu memang terukk lah."


dan Ayah aku je yang lain sikit, sebab aku Send Message je;


"Alhamdulillah, Syukur.. tengok balik apa yang salah, dan try buat yang terbaik untuk semester akan datang."



Tapi aku dah tak sedih lagi dan bersyukur sebab memang hidup didunia nih macam ni...


Kadang-kadang kita diatas,
Kadang-kadang kita dibawah,
dan tak semua yang kita nak kita boleh dapat,
walau dah cuba sedaya upaya.

5 comments:

yayacantspellchicken said...

adoii, sama la nasib kita. uhuhu takpe. try lagi next sem. aja aja fighting!

Kenzo said...

yap! hidup mesti diteruskann!! ;D

leE said...

alaa..biase la tu..hey..chayok2!!

Qiel Disaster ! said...

alolo.
sbar laa eman.
jgn givup yah ?
chayok2!

kenzo said...

okehh,;]

thx alot yah!