Pengikut mogok lapar

Sunday, June 28, 2009

I've found my sweetheart.



Ye, aku dah jumpa Dia..

time tu aku tengah tunggu nak naik bus, parking dekat depan Risda Taiping. Aku dengan makcik2 Puspanita nak pergi ke Cameron Highland, cuti sambil belajar. Semasa nak naik bus tulah aku ternampak Dia nih, sungguh ayu, matanya sangat menawan, rambut ikal mayang, macam kacukan orang putih skit. Aku tengok dan terus terpikat.

Dalam hati pon cakap " Eh, dia ni anak sapa? taktau plak aku kakitangan Risda punye anak cun". Dia pun terpandang aku dan terus bagi senyuman. Fuhh, aku ditembak.

Dan aku membalas senyuman Dia. =]


Aku tanye mak, " Mak, anak sape tu? " mak pon cakap, " Anak Makcik Sue, Macam Julia Roberts waktu kecik2 kan", "A'ah btolla, dah macam artis lah.." Dan aku pun cuba banyangkan Julia Roberts;



Ye, agak serupa jugak lah..Tapi nak bayangkan Julia Roberts waktu kecik2 aku tak reti. Dan yang paling besh skali Dia duduk sebelah aku dalam Bus. Habiskan 4jam lebih masa bersama. Mula2 memang segan nak tegur, tapi dah Dia senyum kat aku tak putus2, so aku beranikan diri aku tegur jugak. Kami berbual-bual sampai lah sampai ke destinasi, aku nak tidur pun Dia tak bagi, dan tak habis cerita kisah hidupnya yang agak menarik.

Kami jugak makan Aiskrim bersama

Kami menyanyi bersama-sama,

Kongsi ear phone dan dengar lagu romantik,

Snap picture, gelak-gelak,


Dan yang paling romantik, Semasa dalam Bus, Dia terlena sebelah aku.. Aku pulak buat2 tido, takut Dia terjage. Aku harap lepas nih dapat lagi jumpa dia, makan bersama, gelak-gelak lagi, dan buat macam2 lagi. Sebab hari cuti aku pun dah nak habis, so lepas nih aku agak Bz with my studies, Dan inilah beberapa gambar yang dapat aku Snap Bersamanya;




Zamina, budak mirip Julia Roberts.


Aku ingatkan namanya Azmeen, sebab semua orang panggil dia Meen, Meen, tapi lepas aku tanye maknya sendiri baru aku tahu. Dan dia sangat pandai nyanyi lagu intro for Wrestler, sebab dia suka nyanyi kat aku, "If u smelleddd ! , What the Rock!! is Cookingg!!"

Kami jugak nyanyi lagu Wonderpets bersame, aku agak terkejut sebab dia tahu Lagu Wonderpets versi Inggeris.

Dia jugak suka makan Aiskrim perasa Strawberry, Tapi cakap "nak Aiskrim Pink."






Harap Berjumpe lagi ye Budak Kecik, Hahah

P/s: Luka kat dahi Dia tu bukan aku buat, Ayah dia bawak motor dan Dia terjatuh.

4 comments:

yayacantspellchicken said...

cinta yg sangat indah :P

leE said...

comey....cute la..

Qiel Disaster ! said...

walaweh.
cute gila gf bru ang.
gram aku tgk.
congrat :)

kenzo said...

yaya,
ahaha.. yup2.. cinta mmg indah, ;]

leE,
haa,tula.. mmg kiut..ngee

Qiel,
thx! ;D
gf baru yg cute..ahaha