Pengikut mogok lapar

Friday, June 5, 2009

Lamaran

Hari ni ade 'abg' add aku dalam myspace dan invite aku join icon.

thanks dik 4 being my buddy
adk view la blog abg www.djebat.blogspot.com.
minat blakon?
Blh join xtvt iCon Community

aku terdiam.. (pelik nih, tibe2 jek plak dah.) dan aku reply;

ur welcome..
adik tak pnah n tak reti
blakon pon abg,
'icon' tu ape sbnrnye?

dan 'abg' tu reply (macam copy&paste text jek) yela mesti ramai yg tanye soalan mcm aku;

iCon ni utk sapa2 yg minat foto, modeling, blakon, nyanyi, dance, design dll yg semuanya ada kaitan..
saling memerlukan antara satu sama lain,
kita ada kat seluruh negara,
skrg proses kumpul data dlu,
nnt bl dilancarkan, seluruh negara ada iCon,
pusat iCon kat JB..
mangga bln april & jun ada model iCon kuar,
URTV baru pun ada model iCon keluar,
bln ni artis iCon akan lancarkan album..
salu gak wat fotoshoot utk spa2 yg minat..
iCon ada projek filem pendek utk ahli yg minat..
iCon merancang utk adakan roadshow,
iCon akan lancarkn single penyanyi kami, Kay,


Ok, (buat2 faham) Aku mmg tak pernah terjebak dalam hiburan, so aku reply;

ohh mcm tu..
kirenye all in industry hiburan lah eh..

actly adik tak pnah terlibat la
mcm semua2 tu..
sorry ye.

Dan 'abg' tu masih lagi berusahe ajak aku join,

xpnh tlibat bkn bmakna xleh tlibat kn?
apa kata adk start dgn icon..


Aku keras dengan keputusan aku, Tapi taknak sakitkan ati sesiape;

adk tak sure lg lah abg,
takpe2 biar adk fkir2 dulu eh..
ade ape2 adk gtau abg rite away! =]


-----------------------------------------------------------------------------------------------

aku berlakon? pernah terfikir jugak.. susah sangat cari kerja nanti aku berlakon jela,
macam rosyam noor dulu2, tukang cuci tandas je.. skrg? heh
tapi aku rase 'berlakon' nih memang tak logik untuk aku..

dah bukan angan2 rasenyer, dah macam khayalan.. ade bnyk beza tuh..

Muka camnih nak berlakon? course Mechanical Engineering nak blakon?
tak payah laa, muke hari2 penuh dengan Minyak Enjin.
Kawan dengan org pelik2.. ganas2..
Bakat pon takde,
keturunan Pendekar, Bukan Artis.. hahaha

Rasenye aku layak lagi jadi Mekanik Kereta takpun Usahawan Muda.. Oneday maybe?




Ehh, kejap? kalau aku berlakon jadi Mekanik kereta tak pun Usahawan Muda
kire same lah jugak kan?

4 comments:

shanashazlenna said...

muke ko klw jadi pelakon... mmg laku.. tapi jd pokok yang rmbutnye kene tebas.. ok x?? hahaha

Kenzo said...

dah2, jgn mrepek.. hahah

leE said...

haha..hailoo..blakon??
2nd clazz money la bang..byk lagi kje yg bgus dr blakon..aimna pandai..takyah la blakon2 nieyy..hehe

Kenzo said...

2nd class?
no lahh, even fahrin ahmad yg ade dgree klaw tak salah pon nak blakon..
mybe dia nak popular? or his hobby mybe? haha