Pengikut mogok lapar

Sunday, March 7, 2010

Tentang Aku dan Dia


Dulu kau ingat, kau tak macam tu,
sampai kau rasa itu memang bukan kamu.
Menuduh couple semuanya begitu,
padahal kau sendiri yang tak tahu.


Dulu dia datang, kau buat tak reti.
konon nak buat macam kawan sejati.
Selesaikan masalah seorang diri,
entah ape-ape lah kau ni.


Kini dia pergi mencari pelangi,
daripada menunggu kau begini.
Macam gerhana yang hidup sehari,
Hilang dan pergi sesuka hati.


Baru kau tahu rasanya begitu,
makan, tidur, semua tak tentu.
Hidup dah macam pokemon pikachu,
masuk pokeball pun tak mahu.


Baru teringat langit tu tinggi,
pandai dah beza awan dan pelangi.
Sudah terbuang, baru nak cari.
ape masalah kau ni?


Kini kau hidup seorang diri,
tercari-cari warna pelangi.
Takkan ada lagi dia di sisi,
Memang padan lah muka kau Ruzaini.


Jangan risau, Ruzaini cuma berlakon saja.


8 comments:

Gadis Biasa said...

sian ruzaini..
hihihi

farra said...

siapa ruzaini /

pokemon baru ka man ? ;p

Pipi Muncet said...

Enck Aiman, boleh kau call ruzaini sekarang. Bagitau dia. aku nak bercinta dgn dia. haha. weh. nak code lagu ni. sb ori punya lagu. rancak sket.

Kenzo said...

gadis biasa: ehehe, itula..ruzaini mmg kasihan..haha


farra: a'ah, ruzaini pokemon air weh..haha, kuase dia buih2 !


fatin: hahah, takyah la bercinta dgn ruzaini..dia mmg takbleh harap..
nk code? hantaq camna?

Pipi Muncet said...

nnty try hantar guna msg kat fb okay.

Ruzaini memang agak sikit tableh pakai.
Sebab masih tunggu julia.

farra said...

ohh ada kuasa air ?

tak hebat lah

narugumon aku ada kuasa api sekam :)

Kenzo said...

fatin: hahah, itula..maybe ade yg tak kesempatan tu..xsempat nk explain everythings agaknye..;]


farra: tu bukan pokemon! ahaha,
tipu btol la weh..ahaha.. api sekam tu hape? tak pnah dgr pon..haih,
pengaruh media massa btol... ;P

farra said...

api sekam pun xtahu. kau nie pergi belajar kat apih sana. dia hebat bahasa2 macamnie :p